Vestas tar order om 29 MW  från den vietnamesiska utvecklaren, Soc Trang Energy Joint Stock Company, ett dotterbolag till Xuan Cau Company Limited. Avgörande i affären har varit Vestas förmåga att tillhandahålla platsspecifika lösningar för komplexa och utmanande förhållanden som kräver noggrann planering och utförande.

Affären innehåller sju V150-4.2 MW-turbiner med skräddarsydda torn placerade på förstärkta landfundament som höjs över havsnivån i det grunda vattnet nära stranden.

Vestas kommer att arbeta nära kunden för att hantera komplexiteten i planering och genomförande av tidvattenprojektet

Detta kommer att bli Vestas nionde tidvattenordning sedan den vann sin första tidvattenorder i Vietnam för mindre än ett år sedan i december 2019.

”Efter att ha vunnit mer än 1 GW nya vindprojekt i Vietnam, understryks det förtroende som våra kunder har till oss och vår förmåga att utveckla vindkraftlösningar för komplexa och utmanande miljöer”, säger Clive Turton, VD för Vestas Asia Pacific. ”Vestas är stolta över att samarbeta med lokala utvecklare som Xuan Cau Company Limited, som är angelägna om att utvidga sitt förnybara fotavtryck i Vietnam. Vi ser fram emot att arbeta nära dem för att öka den stora potentialen för tidvattenprojekt i regionen ”.

Beställningen inkluderar också ett 20-årigt serviceavtal för Active Output Management 5000 (AOM 5000), utformat för att maximera energiproduktionen för anläggningen.

Projektet planeras vara igång idrifttagning under tredje kvartalet 2021.