Målet är att hjälpa fastighetsägare i mellersta och norra Sverige ställa om till fossilfria alternativ och därmed minska sin klimatpåverkan.

OKQ8 har tecknat ett samarbetsavtal med Fastighetsägarna MittNord som ger 3 500 medlemmar möjlighet att ta del av OKQ8:s helhetskoncept med produkter och tjänster kring elbilsladdning, solceller och energilagring. Målet är att hjälpa fastighetsägare i mellersta och norra Sverige ställa om till fossilfria alternativ och därmed minska sin klimatpåverkan.

OKQ8, som genom dotterbolaget Kraftpojkarna är Sveriges största distributör inom solenergi, energilagring och elbilsladdning, arbetar dagligen med att hjälpa kunder att ställa om till fossilfri energiförsörjning. Avtalet med Fastighetsägarna Mittnord visar att allt fler önskar helhetslösningar för sin egen omställning till fossilfria alternativ.

-Genom förvärvet av Kraftpojkarna skaffade vi oss kompetens för en ny marknad som kompletterar vårt utbud för fordons- och fastighetsmarknaden. Nu gör vi det enkelt för Fastighetsägarnas medlemmar att ställa om genom vårt helhetskoncept inom elbilsladdning, solceller och energilagring, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8.

Via Klimatklivet, en satsning från Naturvårdsverket, har företag som vill erbjuda publik elbilsladdning möjlighet att få bidrag till investeringen. Naturvårdsverket betalar ut bidrag motsvarande 50 procent av den totala kostnaden avseende laddstation, material och installation. Processen kan kännas resurskrävande för ett enskilt företag och där kan OKQ8, som har mycket god kunskap inom området, hjälpa till med stöd för att komma i mål.

-Genom vårt samarbete med OKQ8 tar vi steget mot en grönare vardag genom att kunna erbjuda våra medlemmar expertis inom sol- och laddtjänster till ett väldigt förmånligt pris. Allt fler köper en el- eller hybridbil idag och därför föll det sig naturligt att ta detta steg. Vi är mycket stolta att kunna erbjuda denna lösning för våra medlemmar, säger Marcus Johansson, Chef för Medlem & Marknad på Fastighetsägarna.

 

Karin Hellgren

För ytterligare information, kontakta gärna:

Karin Hellgren, Kommunikationschef, OKQ8 Scandinavi

Tel: 0730-68 40 04, e-post: karin.hellgren@okq8.se