Azelio kommer att installera ett verifieringsprojekt i Abu Dhabi med start under Q3 2020 tillsammans med Masdar och Khalifa University. Syftet med projektet är att utvärdera Azelios energilagringsteknologi för att inkluderas i Masdars produktportföljen för nuvarande och framtida projekt inom förnybar energi. Ett avtal har nu tecknats med ALEC Energy om att förbereda och genomföra installationen av projektet på plats i Abu Dhabis hållbara stadsprojekt, Masdar City.

Förberedelserna för Azelios energilagringsprojekt i Abu Dhabi går enligt plan. Projektet har nått en viktig milstolpe i ett tecknat avtal med ALEC Energy om att sköta förberedelser och installationen av projektet. ALEC Energy är en division med fokus på solenergi inom koncernen ALEC Engineering and Contracting L.L.C., del av Investment Corporation i Dubai. Azelio och ALEC Energy tecknade nyligen en avsiktsförklaring som innefattar ett samarbete över 49 MW installerad kapacitet av Azelios energilagring fram till 2025.

James Stewart, General Manager för ALEC Energy, kommenterade: ”Vi är mycket exalterade över detta samarbete med Azelio och vi arbetar med ett antal identifierade regionala möjligheter för att introducera denna innovativa lagringslösning för större system i takt med att teknologin avancerar i sin utveckling mot marknaden”.

”Vi är glada över att utveckla vårt samarbete med ALEC Energy. Avtalet är en viktig milstolpe för projektet i Abu Dhabi tillsammans med Masdar och Khalifa University. Det kommer att säkerställa en högkvalitativ installation”, säger Jonas Eklind VD för Azelio.

”Som Abu Dhabis bas för innovation och utveckling är Masdar City stolt över att vara platsen för detta pilotprojekt, som har potential att förbättra kapaciteten för lagring inom förnybara energiprojekt. Framgången med detta projekt kan bidra till en hållbar återhämtning efter COVID19-pandemin och främja övergången till förnybar energi runt om i världen”, säger Yousef Baselaib, Executive Director för hållbara fastigheter på Masdar.