W3 Energy ansvarar idag för proaktiv förvaltning av ca 10% av Sveriges totala vindkraftkapacitet och är den enda fristående aktören på marknaden. Bolaget har sitt huvudkontor i Umeå där det finansiella centret finns och på kontoret i Piteå sitter det operationella och tekniska centret.

– Vår satsning i Skellefteå är logisk av flera skäl, säger Pär Dunder, delägare och VD i W3 Energy.
– Dels är Skellefteåregionen under snabb utveckling, inte minst inom vindkraftområdet, dels är också Skellefteåetableringen nödvändig för att bidra till den gröna omställningen i regionen då stora satsningar görs på energiintensiv industri här vilket också kräver mer grön energi.

Kontoret i Skellefteå kommer att representera W3 Energys hela utbud av tjänster inom proaktiv förvaltning av vindkraft. Initialt kommer ledningsresurser, försäljning och marknad att vara representerade i Skellefteå men bolaget är under kraftig tillväxt och vi förutspår rekryteringar på samtliga orter. W3 Energy förvaltar idag bland annat betydande delar av Markbygden vindkraftpark utanför Piteå, Europas största landbaserade vindkraftpark.

– Vindkraft är idag det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att skapa mer grön energi. I regionen förvaltar W3 Energy redan betydligt mer vindkraft än de lokala energibolagen gör tillsammans. Det borgar för stora samarbetsmöjligheter och för att skapa effektiv och lönsam utveckling i hela vår bransch. Det här är en av många offensiva åtgärder och att nu etablera oss i Skellefteå känns fantastiskt! Säger Per Olofsson, huvudägare och styrelseordförande i W3 Energy.

W3 Energys kontor finns på Kanalgatan 59 i Skellefteå (Norran-huset).