Nytt logistikcenter, ny cirkulationsplats vid Tillbergaleden och ny gata – det beslutade kommunstyrelsen vid sitt möte i går, onsdag. Detta innebär ett steg framåt för planerna att skapa Sveriges ledande energicentrum på Finnslätten i Västerås.

Fastighetsförvaltaren Castellum köper tomten Amperen 1 på Finnslätten av Västerås stad. Här blir plats för lager och kontor för AA Logistik med cirka 70 anställda. Företaget har starkt fokus på hållbar logistik och använder elfordon till sina transporter.

Förutom en ny verksamhet blir det även enklare att ta sig till och från Finnslätten. Västerås stad ansvarar för att bygga en cirkulationsplats vid Tillbergaleden och en ny gata, Amperegatan. Längs Amperegatan har Västerås stad 44 hektar industrimark till försäljning i framtiden.

-Det här är en viktig pusselbit för Finnslätten och för Västerås att bli Sveriges ledande energicentrum. Vi ser ett ökat intresse från företag som vill etablera sig här. Därför behöver vi trygga både godstransporterna och medarbetarnas behov av att ta sig snabbt och effektivt till och från jobbet eller runt på Finnslätten, säger Åsa Dalhielm, projektledare Mark- och exploateringsenheten, Västerås stad.

Mer information om Finnslätten finns här: Finnslätten – Västerås (vasteras.se)