Renée Josefsson, vd för Stockholm Gas AB.

iCON Infrastructure säljer Värtan Gas Stockholm AB som omfattar Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB till investmentbolaget Sustainable Development Capital LLP (“SDCL”) på uppdrag av fonden SDCL Energy Efficiency Income Trust plc (SEEIT). Affären slutfördes mellan parterna den 23 oktober. Bakgrund till SDCL:s köp av gasbolagen är deras hållbarhetsprofil och att gasinfrastrukturen är en viktig del i Stockholms omställning till fossilfrihet.

Den nya ägaren, SEEIT, är börsnoterade i London och investerar endast i företag som arbetar aktivt med hållbarhet och omställningen till ett fossilfritt samhälle. Bolaget har portföljinnehav i Storbritannien, Spanien, USA och Singapore.

SEEIT vill tillsammans med gasbolagen fortsätta utveckla verksamheterna och arbeta för att öka andelen biogas till 100 % över tid.

– Vi är stolta över att ha attraherat en ny ägare som vill utveckla vår hållbara affär ytterligare. Sedan flera år arbetar vi kundnära, för att göra biogasen tillgänglig för konsumenter, restauranger, fastigheter och industrier. Vårt gemensamma mål är att biogasens möjligheter ska bidra till höjd livskvalitet i urbaniserade miljöer, säger Renée Josefsson, vd för Stockholm Gas AB.

– Gasnätet är en viktig infrastruktur i Stockholm och en del av lösningen för en hållbar stad. Vi ser fram emot att växa och arbeta vidare med nya spännande utvecklingsområden tillsammans med våra nya ägare, säger Cecilia Hedqvist, vd på Gasnätet Stockholm AB.