Borgholm Energi har valt Rejlers som samarbetspartner inför moderniseringen av företagets övervakningssystem. Rejlers kommer att fungera som systemintegratör och ansvara för införandet av ett nytt Citect SCADA system för automationsövervakning och styrtillämpning. Projektet kommer att genomföras i samverkan mellan Borgholm Energi och Rejlers. Uppdraget omfattar byte av systemen på sammanlagt åtta produktionsenheter, hälften reningsverk och hälften vattenverk.

– Moderniseringen av våra övervakningssystem är ett viktigt projekt för oss framåt. Vi uppskattar och känner oss trygga med Rejlers kunskap och expertis inom området, säger Tina Pile, chef VA Produktion och Fjärrvärme på Borgholm Energi.

Rejlers ansvarar för projektledning samt systemering, programmering och idriftsättning. Projektet startas omgående och beräknas pågå under tre års tid.

– Vi är glada för förtroendet från Borgholm Energi och ser fram emot att påbörja uppdraget och stötta utvecklingen av bolaget under kommande år, säger Nils Börjesson, Business Area Manager för Industry på Rejlers.