Arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga ansvar kommer vara att utföra energideklarationer av våra kunders byggnader. Detta innebär att du får arbeta efter våra processer och rutiner med att utföra besiktningar, beräkna energianvändningen för byggnader upprätta energideklarationer med åtgärdsförslag med ett syfte att minska byggnadernas energianvändning och miljöpåverkan. På sikt kommer det även finnas möjlighet att utvecklas som energikonsult och arbeta mer med kvalitetssäkrad projektledning, upphandling samt uppföljning av utförda energiprojekt.

Arbetet är förlagt inom hela vårt affärsområde så resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer
Vi ser med fördel att du har gymnasie- eller högskoleingenjör och har kompletterat din utbildning med kurser eller utbildning inom bygg, vs, el, ventilation.

Krav att du har minst 5 års erfarenhet inom något av områdena bygg, vs, el, fastighetsautomation eller projektledning. Vi ställer inte krav att du är certifierad energiexpert, men att du har ambition att bli certifierad tillsammans med oss. Körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen behöver du ha en god förmåga att arbeta självständigt, både när det gäller att organisera och strukturera ditt arbete. Vidare ser vi gärna att du är flexibel, utåtriktad och har ett positivt förhållningssätt. Du har lätt för att samarbeta med andra och ditt arbete håller en hög kvalitet. Då arbetet innebär mycket kundkontakt ser vi gärna att du också har en god kommunikativ förmåga. Dina personliga egenskaper är viktiga för tjänsten.

Vi erbjuder
Organisationen präglas av kärnvärderingarna Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan och beslutsvägarna är korta, vilket innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Med den rätta ambitionen och en stark drivkraft är en anställning inom HSB en bra investering i din karriär. Möjligheterna finns hos HSB.

Tillsvidareanställning på heltid med placeringsort i Borås eller Jönköping. Anställningsvillkor enligt kollektivavtal, tillträde enligt överenskommelse.

Detta jobbet finns att söka på HSB, vänligen klicka här för att läsa mer eller ansöka