Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
SKB:s kemiverksamhet i Oskarshamn finns både på Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab, och på forskningsanläggningen Äspölaboratoriet. Beroende på din bakgrund och profil kan det bli aktuellt att stötta båda anläggningarna. Du kommer dock att vara stationerad på Clab och tillhöra Clabs driftorganisation.

Inom kemiverksamheten på Clab värderar vi kontinuerligt anläggningens status mot ställda krav samt utgör en resurs för tekniskt, operativt och administrativt stöd inom kemiområdet. På Äspölaboratoriet utför vi provtagning, analyser för både vatten och bentonit samt vidareutvecklar arbetssätt för detta. Arbetsuppgifterna har ett stort inslag av problemlösning och nytänkande. Arbetet sker med en kvalitetssäkrad arbetsmetodik som uppfyller SKB:s krav på provtagning och analyser.

Som kemiingenjör är du även en resurs som bidrar med kompetens till våra stora anläggningsprojekt, Inkapslingsanläggningen, Slutförvaret för långlivat avfall och Kärnbränsleförvaret.

Vad du kommer att göra
• Planera den dagliga kemiverksamheten
• Vara ett stöd vid utredningar eller vid framtagande av nya eller förändrade arbetsrutiner
• Utfärda, uppdatera och granska dokument inom verksamheten
• Provta, analysera och utvärdera
• Utföra underhåll av kemilaboratoriets utrustning
• Arbeta med metodutveckling och kvalitetssäkring av analysmetoder

Arbetsuppgifterna är delvis händelsestyrda, och ställer krav på handlingsförmåga och initiativkraft för att hantera oplanerade händelser. Ofta krävs samverkan med flera olika organisationer och/eller personer för att lösa olika problem.

Vi söker dig som har
• Relevant akademisk utbildning inom kemi, radiofysik, materialkemi eller har motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann samtidigt som du är lösningsorienterad och tar egna initiativ för att kunna utföra dina arbetsuppgifter. Du är kvalitetsmedveten och uppskattar att arbeta efter krav och standarder. Du tycker om att varva administrativa uppgifter med praktiska arbeten.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av vattenkemianalyser, gammaspektrometri och radiokemiska analyser och/eller erfarenhet av att utföra bentonitanalyser, både kemiska och geotekniska
• Förståelse för SS-EN ISO/IEC 17025

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Denna annons finns på Vattenfall, för ansökan eller om du vill veta mer klicka här.