Höganäs Energi erbjuder nu, genom sitt dotterbolag Höganäs Energi Handel, solcellsanläggningar till både företag, lantbruksfastigheter, bostadsrättsföreningar och villor.

Det är känt att vi i Sverige använder mer och mer energi, och att kunna ta tillvara solenergin och använda den, är ett utmärkt komplement till den elproduktion som säljs via elhandelsbolagen. Detta gäller både för privatpersoner och företag.

– Vi är väldigt stolta över att kunna vara med och leverera solceller till Kullabygdens invånare, säger Benny Ulmestig, VD på Höganäs Energi AB och Höganäs Energi Handel AB.
All el som vi säljer är producerad med vattenkraft, och vi vill fortsätta att värna om miljön genom att också erbjuda våra kunder att själva kunna producera el med förnybar energi i form utav solceller.

Höganäs Energi har valt att samarbeta med Solotec Energiteknik AB, ett företag från Åstorp i Nordvästra Skåne, som har bred erfarenhet av solceller och solcellslösningar. Solotec Energiteknik monterar redan idag solceller till invånare i Kullabygden, och att de framöver kan göra det tillsammans med Höganäs Energi, ser de som en stor fördel.

– Höganäs Energi är en av hörnstenarna i Höganäs kommun, och att vi tillsammans med dem, kan erbjuda kommunens invånare solcellsanläggningar, inger trovärdighet, säger Johan Hallbeck, VD i Solotec Energiteknik AB.

– Det är korta avstånd i Skåne, och både vi och Solotec Energi är redo att hjälpa alla som önskar att installera solcellsanläggningar och bidra till samhällets gemensamma energiförsörjning, fortsätter Benny Ulmestig.

Höganäs Energi Handel fokuserar i början på fastigheter i Kullabygden, men säger självklart inte nej till kunder från grannkommunerna.

Att investera i solceller ska vara enkelt både installations- och finansieringsmässigt. Därför erbjuder Höganäs Energi två olika typer av finansieringslösningar.

Höganäs Energi Handel är ett av de energibolag i Sverige som samarbetar med Hemma. Hemma är ett bostadskreditinstitut som erbjuder bolån med grön rabatt till kunder som investerar i solceller med Skandiabanken som kreditgivare. Det andra finansieringsalternativet är investeringslån genom Handelsbankens dotterbolag Ecster.

Här kan du läsa mer om solceller från Höganäs Energi Handel: https://www.hoganasenergi.se/solceller/

För mer information, kontakta:
Marie Persson, företagsrådgivare Höganäs Energi, Marie.V.Persson@hoganas.se tel 042 33 73 95.