Med hållbarhetsstipendiet Tänk:Om vill Göteborg Energi uppmuntra och stötta människor som gör verklighet av sina hållbara idéer. Nu öppnar vi ansökan och 800 000 kronor ligger i potten.

– I rådande coronapandemi har många entreprenörer svårt att få ekonomin att gå ihop. Men vi måste fortsätta satsa på nya idéer så vi kan komma ut starkare på andra sidan. Behovet av nya lösningar har bara ökat. Därför känns det extra viktigt att dela ut våra hållbarhetsstipendier i år, säger Eric Zinn, hållbarhetschef på Göteborg Energi.

Alla med en bra idé hur vi kan skapa ett mer hållbart samhälle är välkomna att söka. Sedan starten 2009 har över 90 stipendier delats ut. Vi är stolta över att ha bidragit till framväxten av blomstrande företag med många anställda som till exempel Greenly (app för energieffektivisering), Velove (eldrivna lastcyklar i stadsmiljö) och Epishine (organiska solceller).

– Många av våra stipendiater vittnar om att det ekonomiska bidraget från Tänk:Om har betytt mycket för att deras projekt ska kunna ta sina första viktiga steg i utvecklingen. Man har till exempel kunnat testa en idé, utveckla en prototyp eller få igång en produktion. Det känns roligt att kunna bidra till detta även i tuffa ekonomiska tider, säger Åsa Lindqvist, produktägare för Tänk:Om.