Priset anordnas av ”Globally” på uppdrag av MOCCAE och syftar till att locka innovationer från hela världen till Förenade Arabemiraten för att stödja landet i dess strävan att bli världsledande inom hållbar utveckling.

Den tredje upplagan har fått ett rekordantal ansökningar – mer än 1 200 från 65 länder. Globala aktörer skickade in sina innovationer till www.GloballyGreat.com, en online-videoplattform med fokus på världens mest hållbara innovationer.

Totalt 113 sökande från 23 länder har valts för att gå vidare till nästa omgång. Urvalskriterierna innefattade företagens förmåga att presentera en mycket innovativ lösning på en pressande hållbarhetsutmaning, deras anpassning till hållbarhetsmålen i UAE Vision 2021 och lösningarnas tillämpbarhet på UAE. Sex bidrag har valts ut till huvudpriset.

Hans excellens Dr Abdullah Belhaif Al Nuaimi, minister för klimatförändring och miljö, sade: ”Förenade Arabemiraten är fast engagerad i innovation och hållbarhet. Innovation spelar en viktig roll för att leverera de åtta pelarna i UAEs miljöpolicy. Därför välkomnar vi innovatörer och företagare vars kreativitet och erfarenhet kan gå långt för att främja landets hållbara utveckling, och Global Innovation Award är en idealisk plattform för att lyfta fram detta tillvägagångssätt.”

Stefanie Schachtschabel, vd för Globally, sa: ”Vi är mycket glada över att kunna stödja Eco Wave Power med dess marknadsinträde i en region som verkligen är engagerad i hållbarhet. Vårt mål som plattform är att inspirera, utbilda och informera vår publik om hur vi kan göra övergången till en grön ekonomi, och Eco Wave Power ger ett verkligt inspirerande exempel som är tillämpligt över hela världen.”

I år utvidgades prisets omfattning till att omfatta tre nya kategorier, var och en dedikerade till ett annat hållbart utvecklingsmål – Hållbara städer (SDG11), Ansvarsfull konsumtion och produktion (SDG12) och Life Below Water (SDG14).