Climeon har påbörjat etableringen av ett dotterbolag i Taiwan, 科萊蒙綠能股份有限公司. Syftet är att förstärka Climeons lokala närvaro och utveckla bolagets affär i Taiwan.

Climeon har tillsammans med Baseload Capital aktivt arbetat i Taiwan sedan i början av 2019 för att etablera samarbeten med lokala företag, landägare och myndigheter. I maj 2020 vann Climeon sin första order inom geotermi i Taiwan, värd ca 41 MSEK. Nu tar bolaget nästa steg och påbörjar arbetet med att registrera och starta upp ett dotterbolag i landet.

– Tillsammans med Japan och Island är Taiwan en av våra högst prioriterade geografiska marknader inom geotermi. När vi nu gjort grundarbetet och tagit en första order i Taiwan är det ett bra tillfälle att starta upp ett dotterbolag och ta nästa steg, säger Thomas Öström, VD för Climeon.

– För oss är kunderna högsta prioritet och då är det också där, närmast kunderna och affärerna, som organisationen ska växa, fortsätter Thomas Öström, VD för Climeon.

Ruben Havsed, tidigare Head of Geothermal Sales, har utsetts till Landschef för Climeon i Taiwan.

– Taiwans geologiska förutsättningar i kombination med regeringens ambitioner att öka andelen förnybar elproduktion till 20 procent till 2025 innebär en stor potential för Climeon. Jag ser fram emot att utveckla Climeons affär tillsammans med lokala aktörer för att accelerera den geotermiska elproduktionens utveckling i Taiwan, säger Ruben Havsed, Landschef för Climeon i Taiwan.

Taiwan ligger, precis som bland annat USA:s västkust och Japan, i den så kallade ”eldringen”, ett bågformat område längs med Stilla havets kustområden som är känt för hög geologisk aktivitet och därmed även stora tillgångar av geotermisk energi. Trots det finns det mycket få aktiva kommersiella geotermiska kraftverk i landet. Den största potentialen för utvinning av geotermisk värme finns längs Taiwans östra och norra kust.