Cell Impacts ledningsgrupp (fr v); Stefan Axellie (CFO), Tord Lätt (COO), Pär Teike (CEO), Anders Öberg (CTO).

Cell Impact inviger ny fabrik för flödesplattor i Karlskoga
Cell Impact AB (Nasdaq First North Growth Market: CI B) meddelar att den nya produktionsanläggningen i Karlskoga, Brickegården, nu är igång med produktion av flödesplattor. Med en välfylld kassa ökar nu bolaget tempot för att positionera sig som en global volymleverantör till den växande bränslecellsindustrin.

Den nya fabriken kommer nu att utrustas med de speciella maskiner som krävs för att tillverka högkvalitativa flödesplattor baserat på Cell Impacts produktionsmetod Cell Impact Forming™ som bygger på Cell Impacts patenterade metod för höghastighetsforming. I fabriken finns även utrustning för att skära, svetsa och läckagetesta bipolära flödesplattor. På sikt kommer fabriken att växa för att bli en av världens mest automatiserade och högpresterande anläggningar.

– Mycket av vårt fokus har varit på att iordningställa lokalerna, flytta vår befintliga maskinpark och installera en del ny utrustning, säger Tord Lätt, operativ chef på Cell Impact. Nu är nästa steg att starta projekt kring automation för att gradvis öka vår kostnadseffektivitet och kapacitet.

– Det känns härligt att äntligen ha flyttat till nya fina lokaler, säger Pär Teike, vd på Cell Impact. En större produktionsyta är viktig för våra kunder och prospekt. Det skapar förtroende för oss som en leverantör som kan växa. Efter förra veckans lyckade aktieemission på 175 miljoner kronor har vi nu möjlighet att öka vår produktionskapacitet.

– I mitt tidigare arbete inom lastbilsindustrin har jag följt utvecklingen av alternativa drivmedel, säger Robert Sobocki, styrelseordförande i Cell Impact. Nu står vi inför en tydlig brytpunkt då bränsleceller kommer att spela en betydande roll att via eldrift skapa miljövänliga logistiklösningar, framförallt för tunga och långa transporter.