Skanska har valt Eitech att utföra installationerna av elteknik i anslutning till byggnationen av E.ONs nya nordiska huvudkontor (se illustration) samt även det nya kontorshuset Hyllie Terrass i Malmö. Illustration: Castellum

Skanska har valt Eitech att utföra installationerna av elteknik i anslutning till byggnationen av OTOH, Castellums fastighet i Nyhamnen där hyresgästen är E.ONs nya nordiska huvudkontor, samt det nya kontorshuset Hyllie Terrass i Malmö. Två nya fastigheter som formas enligt högt ställda hållbarhetskrav med fokus på energieffektivitet, inomhusklimat och smarta lösningar för styrning, el, kyla, värme och vatten.

– Med spänning ser vi fram emot att få bidra med vår kompetens och vårt engagemang i byggnationen av nya landmärken för Malmös växande utvecklingsområde Nyhamnen samt i stadsdelen Hyllie. Ambitionen är att båda projekten skall teknikmässigt vara framtida goda ambassadör för hållbara lösningar med certifieringar enligt högsta miljöcertifieringsnivå, exempelvis Breeam och WELL för E.ONs nya kontor, säger Jim Amaréus, regionchef för Eitechs verksamhet i Skåne.

Till E.ONs nya huvudkontor ansvarar Eitech för projektering och installation av bland annat kanalisation, belysning, brandlarm, utrymningslarm samt allmän tele för en yta om 36 000 kvadratmeter. Hyllie Terrass omfattar el- och teleinstallationerna på en yta om ca 14 000 kvadratmeter fördelat på 12 våningar.

– Vi är glada och tacksamma över förtroendet som Skanska återigen visat oss. De två nya kontrakten är ett ypperligt bevis på vår styrka att tillsammans i tidiga skeden i byggprojekten finna goda och effektiva tekniska lösningar som skapar mervärden för slutkunderna, säger Jonas Kihlberg, ansvarig för VINCI Energies affärsområde Building Solutions.

Ordervärdet för Eitechs båda uppdrag uppgår till cirka 95 miljoner svenska kronor.