Henrik Nilsson, global VP för R&D på Schneider Electric

Energispecialisten Schneider Electric utökar satsningen på sitt globala innovationscentrum i Lund. Nu ska femton medarbetare rekryteras till centrumet i Lund som utökar sin verksamhet som fortsatt även kommer omfatta forskning och utveckling av lösningar inom branddetektering och säkerhet. Det kompletterar den befintliga forskning och utveckling inom automationslösningar för digitala byggnader som redan pågår.

– Schneider Electric finns i över 100 länder så det är en otroligt glad nyhet att vi får fortsatt förtroende och kan utöka centrumet för forskning och utveckling här i Lund, säger Henrik Nilsson, global VP för R&D på Schneider Electric. Utvecklingen inom smarta och uppkopplade byggnader går fort och med den här satsningen stärker vi vår ledande position ytterligare.

Schneider Electric har sedan 2017 haft sitt innovationscentrum i Lund som utgångspunkt för forskning och utveckling inom digitala och uppkopplade byggnader, med fokus på att skapa energieffektiva och säkra byggnader med god komfort. Nu utökas innovationscentrumet med forskning och utveckling inom området brand och säkerhet, en verksamhet som tidigare bedrivits i Finland.

Femton av tjugofem ska nyrekryteras

Totalt kommer det nya teamet inom brand och säkerhet i Lund bestå av 25 personer, varav 15 personer – med bakgrund inom forskning och utveckling, produkthantering och produktsupport – ska nyrekryteras.

Schneider Electrics erbjudande inom digitala byggnader täcker in alla centrala delar i byggnadens ekosystem – byggnadsautomation, energihantering, säkerhet och branddetektering. Det hjälper fastighetsägare, hyresvärdar och hyresgäster att skapa en produktiv, bekväm och säker inomhusmiljö. Möjligheten att integrera tjänster och system är en viktig del i det öppna ekosystemet.