Efter att ha vunnit svenskt mästerskap i Ung Företagsamhet som artonåring och drivit bolag med miljonomsättning, startar nu 20-åringen Mickel Wallentin från Strömsholm ett nytt företag med ett helt annat fokus – solcellspaneler och laddningsstationer för bilar.

Våren 2018 vann Mickel Wallentin tillsammans med klasskamraten Fredrik Rinaldo från Grillska Gymnasiet i Västerås förstaplats i Ung Företagsamhet med företaget Merchsweden, som sålde limiterade kläder och skor på nätet. Två år senare har Mickel Wallentin gått vidare och startat upp ett nytt företag, Energicompagniet.

”Förnybar energi är någonting jag starkt tror på”

– Det är otroligt kul att starta mitt andra företag inom ett helt annat område, och att ha möjligheten att göra detta känns både svindlande och lyckosamt på samma gång. Jag har fått massvis av lärdomar av mina två år som egenföretagare och det kommer garanterat att bli fler, men det är med en enorm entusiasm jag ser på detta nya projekt. Förnybar energi är någonting jag starkt tror på och har ett stort intresse för personligen, därför känns det extra roligt att starta Energicompagniet och kunna sysselsätta mig med det till hundra procent, säger Mickel Wallentin, grundare av Energicompagniet Sverige AB.

Energicompagniet riktar sig till både privatpersoner och företag. De specialiserar sig på solenergi och elbilsladdning. Genom att jobba tillsammans med några av de främsta distributörerna och leverantörerna i Sverige kan de leverera ett brett omfång av produkter med hög kvalitet. Redan i startskottet har Energicompagniet kunnat leverera laddbilspunkter och solcellspaneler till flera lokala kunder som valt att använda sig av företagets tjänster.

– En av de största anledningarna till varför jag valde att ta steget och starta företaget är just det behov som jag såg fanns hos både privata hushåll och lokala företag att investera i förnybar energi för att sänka sina elkostnader men primärt för att göra en insats för miljön. I dessa tider är det extra viktigt att satsa på hållbara investeringar som är långsiktiga, och det är just det jag jobbar för, både för att kunna hjälpa mina kunder att sänka sina elkostnader och byta till en långsiktig och effektiv lösning, men framförallt för att bidra till minskad klimatpåverkan på sikt. Kan jag vara en del av den utvecklingen, så vill jag vara det, fortsätter Mickel

För mer information, kontakta:

Mickel Wallentin, grundare, Energicompagniet

E-post: info@energicompagniet.se

Mobil: +46 (0)70 796 29 34