Karin Lidén har utsetts till ny CFO för PowerCell Sweden. Karin kommer närmast från rollen som corporate controller på Mölnlycke Health Care och ersätter Karin Nilsson som i mars i år lämnade rollen som CFO för att få ett bredare ansvar som vice vd för PowerCell Sweden. Karin Lidén kommer att ingå i ledningsgruppen och tillträder sin nya tjänst den 1 oktober i år.

Karin Lidén har arbetat inom finansfunktionen på Mölnlycke. Health Care sedan 2005 där hon haft ett flertal centrala roller, däribland som tillförordnad CFO. Karin är utbildad civilekonom med examen från Handelshögskolan i Stockholm. Som CFO kommer Karin Lidén bland annat att få brett ansvar för finansfunktionens olika uppgifter samt business control.

”Genom rekryteringen av Karin Lidén får vi inte bara en mycket kompetent ersättare får vår tidigare CFO utan också en person som tillför bolaget gedigen erfarenhet och kunskap inom controller-området, ett område som blir allt viktigare i takt med att PowerCell Sweden växer sin verksamhet”, säger Richard Berkling, vd för PowerCell Sweden.

Som CFO efterträder Karin Lidén Karin Nilsson som i mars i år lämnade rollen som CFO för att ta rollen som vice vd med ansvar för bland annat verksamhetsutveckling, strategiska partnerskap och hållbarhetsfrågor.