Fortums kundserviceverksamhet i Arbrå har de senaste åren fått fler kunder utöver Fortum.

I syfte att kunna fortsätta utveckla serviceerbjudandet och därmed säkerställa en fortsatt positiv utvecklingen av verksamheten överlåter Fortum nu större delen av kundserviceverksamheten i Arbrå till H1 Communication vilka jobbar med outsourcinglösningar för kundservice, teknisk support, PKI-tjänster och svarsservice i Norden. Affären innebär helhetsansvar för drift, personal och ledning med ett personalövertagande om cirka 160 personer i Arbrå.

-Vi vet att medarbetarna i Arbrå idag levererar en branschledande kundservice så en avgörande faktor för oss har varit att hitta en partner med marknadsnärvaro och kapacitet att fortsätta utveckla enheten i Arbrå. Det har vi funnit i H1, säger Sanna Lemmetty, Kundservicechef på Fortum.

Avtalet med H1 omfattar samtliga delar av verksamheten i Arbrå som arbetar med externa uppdragsgivare samt delar av Fortums kundservice. Fortums kundserviceverksamhet i Arbrå utgör numera en mindre del av verksamheten i Arbrå. Med en stor andel externa uppdragsgivare behövs ett annat fokus för att vårda och utveckla dessa kundrelationer liksom att skapa förutsättningar för nya. I H1 kommer medarbetarna få en engagerad ägare med lokal förankring som kan fokusera på utveckla verksamheten och därmed säkerställa ytterligare uppdrag och arbetstillfällen i Arbrå.

-Det är med spänning och tillförsikt som vi ser fram emot förtroendet att driva Fortums kundservice i Arbrå. Vi ser det här som ett kvitto på att vi gör bra saker i marknaden och att våra satsningar på kvalitet, miljö och informationssäkerhet skapar kundvärde. Det ska bli spännande och roligt att lära känna alla i Arbrå och jag är övertygad om att den kunskap och erfarenhet som finns kommer bidra positivt till vår H1-familj. Varmt välkommen säger Mattias Lööv, CEO på H1.