Syftet med samarbetet är att parterna gemensamt ska undersöka möjligheten att utveckla kommersiella vågkraftprojekt för den australiensiska elmarknaden.MEA kommer att arbeta tillsammans med Eco Wave Power och leda studien av tillämpningen av vågkraftsenergi i Australien och identifiera möjligheter för Eco Wave Powers teknologi.

Jason Stein, VD för Meridian Energy Australia säger: ”Meridian är stolta över att generera el från 100% förnybara källor i Australien. Vår nuvarande elproduktion kommer från vind- och vattenkraft, genom detta samarbete är vi glada över att undersöka vågkraftens potential i Australien. Vi tror att förnybar energi är den enda vägen framåt och vi tittar alltid på sätt att diversifiera och växa vår portfölj av förnybar energi i Australien.”

”Det är vår ära att samarbeta med Meridian Energy Australia”, säger Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power. ”Meridian demonstrerar betydande ledarskap genom att enbart generera elektricitet från förnybara energikällor. Vi tror att detta samarbete med Meridian, en global ledare inom förnybar energi, är ytterligare ett viktigt steg i kommersialiseringen av vågkraft.”