Painhas grundades 1980 och har mer än 40 års erfarenhet av att tillhandahålla tjänster inom teknik, konstruktion, drift och underhåll (inklusive produktion, distribution och kraftöverföring) för energisektorn i Portugal och andra länder. Painhas kommer att ta en integrerad roll i det tekniska stöd som behövs för de officiella licensförfarandena för Eco Wave Powers planerade 20MW vågkraftprojekt i Portugal, som en del av det nyligen undertecknade koncessionsavtal med hamnmyndigheten i Leixões, APDL.

När licensiering erhållits kommer parterna att arbeta för ett fortsatt samarbete för att genomföra projektet.

Helena Painhas, styrelseledamot i Painhas, sa: ”Painhas har deltagit aktivt i implementeringen av innovativa förnybara energikällor i Portugal. Tidigare har vi tillhandahållit teknik- och anläggningstjänster till vind-, sol- och vattenkraftsindustrin. Vi tror att det nu är rätt tid att expandera till den lovande vågkraftsektorn genom vårt samarbete med Eco Wave Power”.

Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power, sa: ”Vi är mycket nöjda med att meddela vårt strategiska samarbete med Painhas, som är en topprankad expert inom energisektorn i Portugal. Vi tror att ett sådant samarbete kommer att förkorta vårt licensförfarande och göra det möjligt för oss att nå nästa steg i vårt Portugal-projekt.”