Foto: Christian Andersson, Apelöga

Bolåneutgivaren Stabelo och solenergibolaget Cell Solar inleder ett samarbete för att förenkla och öka tillgängligheten för hushåll att investera i solceller. Med Stabelos Gröna tilläggslån och marknadens billigaste solcellsfinansiering sänks trösklarna för de villaägare som vill producera grön el på sitt tak.

Det är många husägare som vill göra skillnad för miljön och producera grön el till sitt hushåll. Nu gör Stabelo och Cell Solar det enkelt för hushåll att investera i solenergi genom att på 3 minuter söka ett grönt tilläggslån hos Stabelo för Cell Solars solpaneler.

Sverige har som mål att utsläppen av växthusgaser ska nå noll år 2045, vilket kräver en minskning på 6–10% årligen. Då hushållens boende står för 14% av Sveriges årliga utsläpp och en majoritet av svenskarna bor i hus med eget tak kan idag flera hushåll bidra till omställningen till grön el genom solenergi.- Som ett av Sveriges ledande solcellsbolag arbetar vi för en hållbar framtid med solkraft. Med solceller från Cell Solar och lån från Stabelo kan villaägare sänka sina månadskostnader samtidigt som man bidrar till omställningen, säger Mats Alsmyr, VD Cell Solar.

– Vi märker en ständigt växande efterfrågan på solcellsanläggningar hos privatpersoner. Vi är mycket positiva till att fler finansieringslösningar lanseras på marknaden som förenklar för kunden att ta det både ekonomiskt gynnsamma och klimatsmarta beslutet att investera i solceller, säger Michaëla Hemgren, Marknadschef Cell Solar.

– Nu kan vi hjälpa ännu fler att generera grön el med marknadens billigaste solcellsfinansiering. Vi är oerhört stolta att få samarbeta med ett ledande bolag som Cell Solar och bidra till att minska hushållens koldioxidutsläpp. Idag har vi lånat ut strax under en knapp miljard i gröna lån och med dagens lansering kan vi fortsätta att bidra till en grön omställning, säger Hampus Brodén, VD och medgrundare Stabelo.

Det nya samarbetet lanseras mot konsumenter idag.