Alelion får största ordern hittills – värd cirka 130 miljoner

Alelion har fått en stororder på högspänningsbatterisystem från en befintlig europeisk kund.Ordern är värd ca 130 MSEK och kommer att levereras under Q1 – Q4 2023.

​”Med den här ordern säkrar Alelion sin position som en stor leverantör av litiumjonbatterisystem till segmentet logistiklösningar under 2023″, säger Anders Dison, Sälj- och marknadschef på Alelion.

För Alelion innebär ordern en möjlighet att implementera långsiktiga planer vad gäller inköp såväl som tillverkning, vilket kommer att öka effektiviteten och i slutändan minska behovet av kapitalbindning.

Alelion utvecklar och producerar litiumjonbatterier för industrifordon i Sveriges första storskaliga batterifabrik. Med denna order går Alelion från att vara Sveriges första batterifabrik till Sveriges största inom högspända batterisystem.

Kunder i mer än 60 länder använder Alelion-batterier i logistikfordon för hamnar, flygplatser, industrier och logistikcentra, truckar och andra fordon för materialhantering samt maskiner för bygg, gruvindustri och jordbruk. Bland Alelions kunder finns världsledande OEM-er som Kalmar, KAMAG, Vestergaard Company och Terberg.

Alelion har potential att växa kraftigt under de närmaste åren. Den totala efterfrågan på elektrifierade fordon växer starkt och trots den pågående osäkerheten kring komponentbrist och förlängda ledtider är den underliggande trenden mot elektrifiering obruten.

“Elektrifiering har fått ett starkt fotfäste både i och utanför Europa under 2022; framöver förväntar vi oss mer stabilitet och växande volymer,” säger Anders Dison.