Hexicon, en pionjär inom flytande vindkraft, gör nu en viktig tillkännagivelse genom utnämningen av Max Ek som företagets tillförordnade finansdirektör (CFO). Max Ek tar över denna centrala roll efter Anders Rössels avgång som offentliggjordes i juli. Med omedelbar verkan kommer Max Ek att kliva in i sin nya befattning inom Hexicon och blir en väsentlig del av företagets ledningsgrupp.

Under de senaste två åren har Max Ek, i rollen som Chef över controlling och analys, djupgående engagerat sig i Hexicons verksamhet. Den omfattande insikten i företaget säkerställer en smidig och snabb övergång till hans nya ansvarsområde.

”Under vår strävan efter en långsiktig lösning, är jag uppriktigt glad att se Max axla denna uppgift. Maxs djupa förståelse för Hexicon, tillsammans med hans omfattande expertis, lovar att ytterligare stärka våra ekonomiska insatser och ledningsgrupp. Med vår fokuserade inriktning på projektportföljen och stärkandet av vår finansiella ställning, kommer Maxs roll som tillförordnad CFO utan tvekan upprätthålla den kontinuitet och effektivitet som präglar vårt arbete,” kommenterar Marcus Thor, Hexicons visionära VD.

Maxs eftermäle på Hexicon präglas av enastående prestationer, särskilt som CFO för ett av Hexicons flaggskeppsprojekt, Freja Offshore, en betydande svensk samarbetsplattform. Hans tidigare erfarenhet av affärsanalys och finans inom FMCG-sektorn har varit avgörande för hans kompetens. En magisterexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet kröner hans akademiska resa.