Sebastian Weber, tidigare Chief Technology Integration Officer på myFC, utnämns till teknikdirektör. Han ersätter Michael Glantz som tillträdde som vd den 8 april.

Sebastian Weber började på myFC i maj 2018. Han har tidigare erfarenhet från Ericsson och från Fingerprint Cards, där han var starkt bidragande till att bygga både teknik och organisationen för integration i mobiler, från första kund till volymverksamhet.

“Sebastian har lett arbetet med smartphoneintegration av myFC:s bränslecellsteknik. Bland annat har han tagit fram vårt proof of concept bestående av ett supertunt mobilskal med integrerat batteri och bränslecell med tillhörande applikation för bränsledistribution. Sebastian och jag har arbetat mycket nära sedan han började på myFC. Jag är glad att han tar sig an CTO-rollen och ansvaret att leda arbetet för fortsatt teknikledarskap inom hybridlösningar för bränsleceller och batteri, säger Michael Glantz, VD för myFC.

“myFC har ett unikt och banbrytande bränslecellssystem som svarar upp mot en hel rad marknadsbehov genom skalbarhet och modularitet. Jag ser fram emot att ta en nyckelroll i arbetet att föra ut vår teknik till samarbetspartners och kunder,” säger Sebastian Weber, CTO för myFC.

Utöver sin roll som teknikdirektör leder Sebastian Weber också myFC:s Malmökontor.