Styrelsen i Älvsbyns Energi AB har utsett Mattias Broström till ny VD i bolaget. Mattias tillträder den 1 maj och ersätter Jan Sipola som efter 25 framgångsrika år har begärt att få lämna sin position.

– Jag är stolt och glad över att kunna presentera Mattias Broström som ny VD, säger styrelseordförande Thor Viklund. Han är en kompetent ledare och har en bred erfarenhet från ledande roller i andra bolag. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla det som Jan Sipola byggt upp och leda Älvsbyns Energis fortsatta utveckling.

”Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla det som Jan Sipola byggt upp”

Mattias Broström tillträdde som vice VD i Älvsbyns Energi AB den 1 oktober 2019 och har fram till nu haft en bra möjlighet att lära känna bolaget ordentligt. Mattias har tidigare arbetat som Enhetschef för Vägunderhåll på Trafikverket, Affärsområdeschef på teknikkonsultföretaget Ramböll, och olika ledande roller på byggföretagen NCC, Svevia och PEAB. Mattias är född 1973, och utbildad ingenjör.

– Jag känner mig glad och hedrad över att styrelsen gett mig förtroendet att ta över som VD efter Jan Sipola och att få leda ett företag som verkar inom viktiga och högaktuella områden som energi, vatten, hållbarhet och miljö säger Mattias Broström. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Älvsbyns Energis medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och bidra till Älvsby kommuns fortsatta utveckling.

Jan Sipola kommer att lämna sin post som VD i samband med att ny VD tillträder.

Kontaktpersoner: Thor Viklund, styrelseordförande Älvsbyns Energi AB, 070-3734132

Mattias Broström, tillträdande VD Älvsbyns Energi, 070-3391107