Borås Energi och Miljös styrelse har beslutat att utse Magnus Kårestedt till ny VD i bolaget.

Magnus Kårestedt arbetar idag med logistikutveckling på Stena AB och har lång och gedigen erfarenhet från olika industriföretag. Magnus har en modern ledarstil och har som VD lett framgångsrikt förändringsarbete och marknadsfokusering hos företagen Göteborgs Hamn, Wirsbo och Uponor. Magnus var VD för Göteborgs Hamn under 15 år där Magnus hade uppdraget att effektivisera hamnen vilket han också lyckades göra.

– Vi är otroligt glada att vi har lyckats knyta Magnus Kårestedt till vårt bolag. Vi är övertygade om att med Magnus som VD kan bolaget fortsätta utvecklas och ta sig an framtida utmaningar. Bolaget besitter många olika kompetenser som vi tror kan växa under Magnus ledarskap, säger Roland Andersson ordförande i Borås Energi och Miljö.

– Jag är glad att ha fått förtroendet att leda Borås Energi och Miljö. Jag tycker att bolaget är ett fint företag som ligger i framkant inom sina olika områden och har bra personal. Jag har tidigare arbetat som VD för Göteborgs Hamn och gillar att arbeta i företag som har ett starkt samhällsintresse i nära samarbete med kunderna. Jag vill att Borås Energi och Miljö ska vara ett företag som både kunderna och personal känner stolthet över, säger Magnus Kårestedt.

Ambitionen är att Magnus Kårestedt tillträder i början på 2021. Fram tills Magnus kommer på plats är Anders Glemfelt tf. VD.