John Nordin rekryteras som ny chef för Nordic Green Energys svenska verksamhet med ansvar för bolagets fortsatta tillväxtplaner på den svenska marknaden. Som Sverigechef har John det övergripande ansvaret för bolagets kommersiella verksamhet i Sverige. Han har en gedigen erfarenhet från att leda organisationer som säljer och levererar abonnemangstjänster, däribland flerårigt ansvar för Canal Digitals svenska och finska verksamheter.

 

Rekryteringen är ett led i Nordic Green Energys fortsatta expansions- och tillväxtplaner.

– Vi har haft en stark utveckling av vårt erbjudande i såväl Sverige som Finland, och sett hur fler kunder hittar till oss. Vi är inte längre ensamma om att erbjuda elavtal där elen man köper kommer från förnybara energikällor, men det gör inte vårt erbjudande mindre relevant. Vi gör skillnad för många elkunder, och deras val av förnybar energi gör skillnad i det stora. Därför vill vi fortsätta erbjuda våra elavtal till så många konsumenter och näringsidkare som möjligt, säger Erki Milistver, VD på Nordic Green Energy, och fortsätter: John har redan visat att han är rätt man att leda oss in i nästa tillväxtfas och jag ser fram emot att få arbeta med honom.

– Abonnemangs- och prenumerationstjänster är något jag har stort intresse för och bred erfarenhet av; det är med stor nyfikenhet jag nu får ta mig an elbranschen och för mig en ny produkt. Redan efter bara några få veckor i verksamheten känner jag att det ska bli riktigt spännande att få bli en del av den fortsatta resan. Jag ser fram emot att tillsammans med alla nya kollegor bidra till att utveckla affären och fortsätta bolagets lönsamma tillväxt, säger John Nordin.

John håller för fullt på att sätta sig in i verksamheten och tar formellt över ansvaret som Sverigechef den 3 juni efter Mikael Söderman, som efter mer än 10 år lämnar bolaget för nya utmaningar.

– Mikael har starkt bidragit till Nordic Greens utveckling och resultat under lång tid och jag är mycket tacksam för allt som Mikael har bidragit med. Även om jag har full förståelse att Mikael nu väljer att söka nya utmaningar efter en lång tid i bolaget så tycker jag det är tråkigt, säger Erki Milistver.