Styrelsen för SFAB har utsett Ulrika Snellman till ny VD för bolaget. Ulrika kommer senast från en roll som VD för ägarbolaget Södertörns Energi och har även suttit i SFABs styrelse de senaste 5 åren. Hon har bred erfarenhet från energibranschen och har tidigare även arbetat som Head of Quality Management på Vattenfall.

– Jag är mycket stolt över att kunna presentera Ulrika som ny VD. Med sin gedigna bakgrund i energibranschen och det ledarskap hon står för är hon helt rätt person att fortsätta utvecklingen av verksamheten, säger Lotta Arnesson, ordförande i SFABs styrelse.

Tidigare VD för bolaget avgick i våras och Ulrika har agerat som tillförordnad under tiden som styrelsen sett över rekryteringen av ny VD. Då man är mycket nöjd med det arbete Ulrika har utfört känns det naturligt att valet nu landat på henne.

Ulrika Snellman själv känner sig glad och stolt över att få anta denna nya utmaning.

– Jag har följt SFAB som VD för ägarbolaget och genom styrelsearbetet i flera år. Det finns stor potential i bolaget och jag ser mycket fram emot att tillsammans med medarbetarna anta de utmaningar energibranschen står inför. Kraftvärme och fjärrvärme är viktiga delar av den cirkulära ekonomin och jag är övertygad om att det är energislag vi behöver för att bygga ett hållbart samhälle. Vi gör klimatnytta på riktigt. Att vi dessutom verkar i ett expansivt område gör att det känns extra spännande att vara med på bolagets fortsatta resa mot att bli än mer marknadsorienterade, säger Ulrika.