Vattenfalls ägare har i dag nominerat Mats Granryd till ny styrelseordförande. Mats Granryd efterträder Lars G Nordström och väljs i samband med bolagets årsstämma den 28 april 2022.

Mats Granryd, som är civilingenjör i grunden, har suttit i Vattenfalls styrelse sedan 2020. Han har 15 års erfarenhet från olika roller inom Ericsson, mellan 2010 och 2015 var han koncernchef för Tele2 och han satt i Swedbanks styrelse fram till 2020. I dag arbetar Mats Granryd som vd för GSMA, en global organisation som samlar mobil- och telekombranschen.

– I dag är vi glada att kunna berätta att Mats Granryd nominerats till ny styrelseordförande för Vattenfall. Mats har lång erfarenhet av teknikintensiva och snabbrörliga sektorer som precis som energibranschen är samhällsbärande. Som ledare har Mats varit verksam både i Sverige och internationellt under många år och vi är övertygade om att hans kompetens kommer att vara en tillgång för bolaget. Under hans ledarskap kommer arbetet med att driva på energiomställningen mot en fossilfri framtid att fortsätta, säger Karl-Petter Thorwaldsson, näringsminister.

– Det är en ära för mig att jag nominerats till uppdraget som ny styrelseordförande för Vattenfall. Elektrifieringen av den tunga industrin spelar en avgörande roll när det gäller att bekämpa klimatförändringarna. Vattenfall har bestämt sig för att aktivt stötta sina kunder och partners på resan mot ett fossilfritt samhälle, och Vattenfall fortsätter också att investera kraftigt i omställningen. Jag ser fram emot att fortsätta det här arbetet tillsammans med alla anställda på Vattenfall och tillsammans med styrelsen, säger Mats Granryd.