Patrik Andersson från Luleå Energi har rekryterats som ny vd till Borås Elhandel AB, ett helägt dotterbolag till Vattenfall.

Patrik Andersson kommer närmast ifrån Luleå Energi där han idag är affärsområdeschef för avdelningen Kund & Affärer. Han har många års erfarenhet inom områdena kundservice, försäljning och marknadsföring till både privat- och företagskunder samt som personalledande chef.

– Patrik Andersson har en drivkraft och personlig energi som kommer att passa väl in i det starka teamet på Borås Elhandel. Vi ser mycket framemot att ha honom ombord och fortsätta arbetet med Vattenfalls strategi om att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation och göra det enkelt för alla kunder att leva hållbart. Styrelsen är övertygad om att Patrik är rätt person för uppdraget och kommer att bidra positivt till bolagets utveckling, säger Klaus Lindberg, styrelseordförande i Borås Elhandel AB.

– Jag ser mycket fram emot att få leda bolaget i en tid då energibranschen står inför många utmaningar och en stor energiomställning. Tillsammans med alla erfarna och kompetenta medarbetare på Borås Elhandel kommer vi nu fortsätta resan med ständiga förbättringar. Vi behöver satsa på att ta fram attraktiva kunderbjudanden, nyttja den ökade digitaliseringen och fokusera på kundernas upplevelse. Vi måste också ta ett ansvar och satsa mer på hållbara affärer och hjälpa våra kunder att nå sina klimatmål, säger Patrik Andersson, tillträdande vd Borås Elhandel.

Nuvarande vd Malin Flysjö lämnar sin befattning den sista juli och Patrik Andersson tillträder den 1 augusti.

– Vi är tacksamma för Malins insatser de senaste fem åren och önskar henne all lycka till nu när hon fortsätter sin karriär utanför Borås Elhandel och Vattenfall, säger Klaus Lindberg.