Lepasoon tillbaka i Vattenfall – Borg ”Hon är självklar”

Karin Lepasoon har utsetts till kommunikationsdirektör i Vattenfall. Hon återvänder därmed till den tjänst hon innehade fram till oktober 2020. Karin Lepasoon är idag Head of Group Communications and Marketing på SEB.

– Det går inte en dag utan att klimatkrisen lyfts i samhällsdebatte n, liksom den huvudroll elektrifieringen spelar för att lösa den. Jag har med starkt intresse fortsatt att följa klimatfrågan och känner att få vara med på den resa Anna Borg och hennes team nu pekar ut för Vattenfall – nästa fas av Fossilfritt liv inom en generation – är en chans man bara får en gång i livet. Jag måste ta den, säger Karin Lepasoon.

– Jag är mycket glad att Karin väljer att återvända till Vattenfall. Hon har varit betydelsefull i att staka ut den riktning Vattenfall befinner sig på och det känns både naturligt och självklart att hon har en roll att spela i vårt lag även framgent. Hon kommer vara en viktig tillgång i vår ledningsgrupp, säger Anna Borg, vd och koncernchef, Vattenfall.

Karin Lepasoon var Vattenfalls kommunikationsdirektör mellan 2016 och 2020 och har dessförinnan bland annat varit Director ESG, HR and Communications på Nordic Capital och Executive Vice President på Skanska. Hon tillträder sin tjänst senast i november 2021.