Helene Biström har utsetts till ny chef för Vattenfalls affärsområde Wind och medlem i koncernledningen.

Helene Biström har omfattande erfarenhet av energibranschen och är i dag Executive Vice President och chef för affärsområde Commercial på BillerudKorsnäs. Hon har tidigare varit vd för Infranord och för Norrenergi och har dessförinnan en lång och bred bakgrund på Vattenfall, bland annat som vice vd i Norden, och satt mellan 2007 och 2010 i koncernledningen med ansvar för bland annat vind- och kärnkraftsverksamheten. Hon sitter också i styrelsen för Boliden AB och har tidigare en lång erfarenhet från styrelsearbete, bland annat som styrelseordförande för Sveaskog och Cramo samt styrelseledamot i Statkraft AS, KTH och Pöyry Plc.

– Jag är glad att välkomna Helene Biström som ny medlem i koncernledningen och chef för affärsområdet Wind. Med sin omfattande affärserfarenhet inom energi, infrastruktur och pappersmassaindustrin kommer hon att vara en värdefull kollega i koncernledningen. Hennes operativa erfarenhet kombinerat med mycket goda ledaregenskaper kommer att skapa en bra grund för henne och det kompetenta team som redan finns på plats, för att ta affärsområdet Wind till nästa nivå, säger Anna Borg, vd och koncernchef, Vattenfall.

– Världen står inför en av de största omställningar vi sett i modern tid och Vattenfall har höga ambitioner att bidra i detta. Det känns både spännande och utmanande att få vara med och driva den utvecklingen tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare i Vattenfall, säger Helene Biström.

Helene Biström tillträder senast den 1 september 2021.